Майстор

Довършителни работи

Услуги


I. Подготвителни дейности - включват:

1. Демонтаж на старата дограма (дървена или метална), най-вече на терасите.

2. Иззиждане на терасите с YTONG.

Налага се с цел новата AL и PVC дограма да стъпи на здрава основа и да застане зад зъба на горната тераса. Също така чрез зидарията може да се намали размера на прозореца, да се прегради дълга терса и др.

3. След иззиждане тухлите се шпакловат от вътре и от вън с теракол.
II. Довършителни работи - включват:

1. При иззидани тераси с YTONG - шпакловане тухлите с гипс.

2. Измазване ("Обръщане") на AL и PVC дограма външно с теракол и вътрешно с гипс.

3. Поставяне на ъглохранители, където е необходимо и при желание на клиента.

4. Поставяне на вътрешна топлоизолация.

5. Изглаждане на грапавата мазилка по стените на терасата.
III. Бояджийски услуги - включват:

1. Шпакловка на стени и тавани.

Целта е постигане на по - гладка повърхност, способстваща за по - добър краен резултат след извършване на последващи операции като боядисване и лепене на тапети. При по - грубите стени се налага и една предварителна подготовка - шприцоване с теракол или гипсово лепило.

2. Боядисване с латекс - бял или цветен.

Тук изборът е изцяло в ръцете на клиента относно цвят и марка на латекса. Ние можем да дадем съвет или препоръка. Важно е да се знае, че ние не оцветяваме латекс! Причината е следната: в почти всички магазини има готови цветове или компютърно се тонират до желания цвят и нюанс, като по този начин клиента получава точно този цвят, който иска и същевременно има възможност след време да закупи допълнително количество от същия цвят по каталожния номер. Това спестява много време, нерви и разочарования.

3. Сваляне и поставяне на тапети.

Свалянето на тапетите става по много начини, в зависимост от наина им на залепване и напластените слоеве, до пълно изчистване и на най - малките остатъци от лепило и хартия.

Поставянето на тапетите се извършва върху предварително подготвените стени - шпакловани и грундирани.

4. Грундиране.

Грундирането е задължителена операция преди извършване на следващите дейности като шпакловка, боядисване с латекс и лепене на тапети. Налага се за да се импрегнира и заздрави основата. Заедно с това се намалява разхода на материала, който се полага върху него и се подобрява тяхното взаимодействие. При боядисване с латекс се получава еднаква покриваемост.Бърза връзка с нас